MetaForum wint eerste internationale prijs

Het gebouw MetaForum heeft vrijdag 20 september zijn eerste internationale prijs binnengesleept. MetaForum won een LEAF Award voor ‘de beste herinrichting van een bestaand gebouw', één van de negen categorieën waaraan een prijs werd toegekend.

Vorige week vrijdag was de tiende uitreiking van de LEAF Awards en het gebouw MetaForum van Ector Hoogstad Architecten werd uitgeroepen tot winnaar in de categorie ‘Refurbishment of the Year’. Deze prijs wordt toegekend aan een hergebruikt gebouw waarbij de architect het creatiefst is omgegaan met de materialen en ruimte en met de binnenhuisarchitectuur.

De LEAF Awards zijn architectuurprijzen die jaarlijks in diverse categorieën worden toegekend. Ze worden aangeprezen als een erkenning van innovatief architectonisch ontwerp en de organisatie ligt in handen van het Leading European Architects Forum (LEAF), dat in 2001 werd opgericht. LEAF ziet het als haar taak om vooraanstaande architecten en ontwerpers die binnen Europa actief zijn, samen te brengen en te bewegen tot het opzetten van netwerken en nieuwe samenwerkingsverbanden.

MetaForum ging in haar categorie de strijd aan met zes andere genomineerde gebouwen, die zich onder meer bevinden in Milaan, Bazel, Kortrijk en Istanbul. De gebouwen die genomineerd waren, moesten zijn opgeleverd in de periode van januari 2011 tot en met maart 2013.

Update: reacties twitter

Deel dit artikel