Bus 104 rijdt ook in 2016

Bus 104 over campus rijdt ook in 2016

Bus 104, die sinds februari van dit jaar als proef tussen station Eindhoven en de campus rijdt, zal in ieder geval ook in 2016 blijven bestaan. Dat is de uitkomst van de gesprekken tussen de TU/e, de provincie Noord-Brabant en vervoerder Hermes.

In principe wordt komend jaar vastgehouden aan de meest recente dienstregeling: per 19 oktober zijn de bussen later gaan rijden. Helemaal zeker is dat echter nog niet, vertelt Martin Boers, hoofd Dienst Interne Zaken van de TU/e. “De nieuwe dienstregeling is nog maar kort geleden ingegaan en de wijziging is dan ook nog niet geëvalueerd.”

De TU/e staat voor 2016 garant voor de benodigde financiële inbreng voor buslijn 104. Volgens Boers wordt nog gekeken welke overige partijen op de campus willen bijdragen. Hoeveel geld hiermee gemoeid is, wil hij niet kwijt.

Of de lijn ook na volgend jaar nog blijft bestaan, is afhankelijk van de lopende Europese aanbesteding van de vervoersconcessie - het exclusieve recht om busvervoer te verzorgen - voor de regio voor de periode 2017-2026.

Deel dit artikel