door

CLMN | Limbolijn

19/01/2015

Een raadsel: wat is lid van de plaatselijke carnavalsvereniging, eet 's avonds wat de pot schaft en spreekt iedere zin uit alsof het een vraag is?

Inderdaad: dit is het stereotype beeld van de spoorlimbo. Iedere ochtend doorstaan vele medestudenten de barre tocht door de Limburgse heuvels, om uiteindelijk op Eindhoven Centraal te arriveren. Maar daar begint de uitdaging pas. Vanaf CS volgt er een uitputtende voettocht over het limbopad, helemaal naar het TU-terrein. De Kennedymars is er niets bij.

Gelukkig is er voor deze misère nu eindelijk een oplossing. Buslijn 104 gaat mensen van het station naar de campus vervoeren. Het limbopad gaat dus aangevuld worden met een heuse limbolijn. Oké, je moet tussen de 0 en 15 minuten wachten en de rit duurt een minuutje of 5, maar je hoeft in ieder geval geen 1,5 kilometer meer te lopen.

Dit gaat een mooie paradox opleveren. Aan één kant van de campus de groene loper met bomen, vijvers en ontspannende studenten. Aan de andere kant ieder kwartier een zware diesel van Hermes die over de klinkers heen knalt en CO-tweetjes uit de uitlaat pompt. Of zou ‘groene loper’ op een type student slaan? Dat we onderscheid gaan maken tussen de groene loper en de minder milieubewuste buspassagier?

Mijn advies voor forensen die vaak in het Paviljoen moeten zijn? Zet een fiets op het station. Oer-Hollands en goed tegen de studentenkilootjes. Moeten we alleen nog even die irritante kiezels rondom het Auditorium wegvegen.

Deel dit artikel