In de Blue Mountains. Patrick staat rechts op de foto.

En hoe is het in Sydney?

Kan niet beter, zou ik zeggen. Na een stop van vijf dagen in het bloedhete Dubai, arriveerde ik op 9 juli 2016 in het prachtige Australië. Dit was een goede drie weken voordat de studie hier begon, maar wie wil er nou niet zo snel mogelijk naar Sydney?

Als deel van mijn master Structural Design aan de TU/e heb ik besloten een semester van mijn studie te gaan studeren aan de University of Technology Sydney (UTS). Reden hiervoor: de locatie.

Om heel eerlijk te zijn, heb ik nooit echt onderzoek gedaan naar de universiteit, die, kwam ik later achter, de beste jonge universiteit van Australië bleek te zijn én in de top 250 universiteiten van de wereld staat. Daarnaast heeft de UTS tijdens mijn semester een recordaantal internationale studenten binnengehaald. De mensen die ik hier heb leren kennen, komen dan ook van over de hele wereld.

Het leren kennen van mensen viel me hier alles mee. De algemene introductieweek zorgt ervoor dat iedereen wel contact met anderen legt. Geloof me, daar kun je niet omheen. Daarnaast zijn veel van mijn vakken gefocust op groepswerk. Ik heb dan ook niet één keer een college gehad in een ‘normale’ collegezaal, maar juist in een klaslokaal, waar bloktafels worden omringd door een diversiteit van studenten.

En dan natuurlijk nog de reden waarom ik naar Australië ben gegaan: de locatie. Man, man, man, wat is hier veel te zien. Wandeltochten van Bondi tot Coogee Beach, hikingtochten in de Blue Mountains (zie foto), rijdend in een camperbusje langs de kust naar Melbourne: het blijft onbeschrijfelijk. Mijn planning bevat voor nu dan ook nog genoeg uitstapjes door het prachtige Australië. Gezien deze uitstapjes vaak niet gratis zijn en studenten natuurlijk naar de centjes kijken, zou ik in dit geval zeggen: het kost wat, maar je komt altijd rijker thuis.

Voor alle studenten die twijfelen of vragen hebben over mijn exchange periode in Sydney, voel je vrij om contact met mij op te nemen. Ik deel mijn kennis en ervaring graag met jullie.

Cheers!

Deel dit artikel