Marjoleine (rechts) in Sydney.

En hoe is het in Sydney?

Je weet dat een stad duur is als je naar de Starbucks gaat voor een goedkoop kopje koffie. Oké, ik ging er ook heen voor de gratis wifi. Want ondanks dat ik tien uur in de toekomst leef vergeleken met Nederland, loopt alles hier nogal achter: nergens gratis wifi, geen bereik buiten de stad, geen homohuwelijk, de zomercollectie van 2014 en HopHop Gangnam Style. Oh ja, en ze zijn ook (nog steeds) groot fan van dat Australische nummer uit 2013, Riptide.

Ik ben een Industrial Design-student en studeer Product Design aan de University of Technology in Sydney voor een semester. Ik ben hier zes weken geleden aangekomen en ik heb hier een toptijd gehad tot nu toe. Ik heb me geen moment een buitenstaander gevoeld, aangezien Sydney een vrij internationale stad is met vriendelijke bewoners die elk gesprek starten met ‘Hey how are ya?’, en elke vraag beantwoorden met ‘No worries!’. Het nadeel van zo’n internationale stad is dat je constant tegen mensen opbotst omdat niemand weet aan welke kant je nou moet lopen.

Net als dit mooie, zonnige land, dat 185 keer groter is dan Nederland, is alles groter hier. Eindhoven past 136 keer in Sydney, kakkerlakken zijn zo groot als je duim en spinnen in Nederland lijken zo groot als mieren als je ze vergelijkt met de spinnen hier. Je zou dus verwachten dat mensen hier ook groot zijn, toch? Nou geloof me: nee. Ik heb een doorsnee lengte van 1,75 meter en op een van mijn eerste dagen op de uni dacht ik dat het een goed idee was om mijn hakken aan te trekken. Normaal gesproken ben ik dan net zo lang als de meeste jongens, maar ik heb ik mijn hakken na twee minuten ingeruild voor iemands slippers omdat ik me net een circus freak voelde. Die laat ik dus mooi in de kast staan voor de rest van het semester.

Tot in de zomer, take care!

Deel dit artikel