Boven op de Pylon Lookout Sydney Harbour Bridge. Een wandeling over de constructie van de brug is onbetaalbaar, maar gelukkig kun je wel goedkoop via een van de pylonen omhoog. En wat een uitzicht heb je daar!

En hoe is het in Sydney?

Begin februari verwisselde ik het winterse Eindhoven voor het zomerse Sydney. Ondertussen zit ik hier dus bijna vier maanden en is het hier nu winter geworden, maar er zijn nog steeds dagen met lekker weer. Ik loop hier vijf maanden stage bij een architectenbureau dat gespecialiseerd is in duurzaamheid. In mijn master Architecture, Building and Planning (bouwkunde) is stagelopen niet verplicht, maar wel aan te raden. Daarnaast zat het idee om een half jaar in Australië te wonen al jaren in mijn hoofd. Dus afgelopen augustus was ik begonnen met alles regelen. En het resultaat: een stage bij een architectenkantoor in mijn droomstad!

door
foto Katja Heidweiller

Elke werkdag loop ik in een half uurtje van mijn huis in Surry Hills (beroemd om de restaurantjes, gay fetisj shops en koloniale architectuur) naar het kantoor in het midden van het Central Business District. Het grootste deel van mijn tijd hier heb ik besteed aan ontwerptekeningen gereed maken voor constructie bij een project met honderdduizend problemen. Momenteel ben ik bezig met verschillende projecten waarbij de nadruk ligt op nieuw te bouwen huizen die ik ontwerp. Naast het ontwerpen en tekenen heb ik vooral veel geleerd over projectmanagement, projectontwikkeling, kosten en omgaan met klanten. Helaas loopt Australië erg achter op Nederland als het gaat om duurzaamheid, dus daar valt niet veel in te leren.

Uluru

In de weekenden doe ik altijd iets nieuws. De meeste weekenden besteed ik in Sydney, maar ik ben ook een weekendje op surfkamp geweest, naar Melbourne gegaan en Uluru (die beroemde berg) en Canberra staan nog op de planning. In Sydney is er genoeg te doen; architectuur (oké dat valt een beetje tegen), strand, barbecues met andere Nederlanders, musea, emo-/punkfeestjes, paardenraces, marktjes, concerten en natuur. Op zondag is het openbaar vervoer hier bijna gratis, dus dan is het leuk om met de ferry de haven door te gaan naar de verschillende schiereilanden. Toen mijn ouders in de meivakantie op bezoek waren heb ik ook veel van de natuurparken rondom Sydney bekeken.

Ik heb nog een maandje aan stage te gaan en dan ga ik met mijn vriend een roadtrip langs de oostkust maken! Daarna is het tijd om weer terug te keren naar ons prachtige Eindhoven dat ik stiekem toch wel mis.

Deel dit artikel