Foto | Loraine Bodewes

Intro ’17 | Groepje ‘124’ steelt de show

Dag vier is begonnen en de Intro eist inmiddels zijn tol. Bij groepjes ‘1’ en ‘24’ van Biomedische Technologie leidde dat een dusdanige personele krapte dat werd besloten beide clubjes bij elkaar te voegen. En wat krijg je dan? Precies: 1 + 24 = 124.

door

Intropapa Koen (herkomst: groepje 24) vertelt donderdagochtend hoe het allemaal gekomen is. De groepjes bij BMT waren al klein, met een zestal kiddo’s. “Nu zit er één van ons thuis op het toilet met diarree, één is vanwege familieomstandigheden tijdelijk naar huis. En zojuist is Kyra ook nog overgelopen naar een ander groepje. Maar die komt wel weer terug, hoor.”

De belangrijkste reden voor de samenvoeging, echter, is de lichte hersenschudding waardoor ‘papabeer’ Colin van groepje 1 tijdelijk uitgeschakeld is geweest. “Mijn knie raakte mijn gezicht”, verklaart die verontschuldigend. Dat gebeurde toen hij woensdag op de opblaasmat van de turnvereniging een salto probeerde te maken. Maar hij is vandaag alweer van de partij: “Slapen kan ik volgende week wel weer.”

Na drie korte nachten (geschatte slaapuren: tien in totaal) zijn de BMT’ers overduidelijk beland in de vrije geestestoestand die zo kenmerkend is voor de laatste dagen van de Intro. Er wordt geen zinnig woord meer gewisseld en de kiddo’s hebben maar weinig aansporing nodig om de vreemdste groepsspelletjes te demonstreren. De rups bijvoorbeeld. En mamabeer Marieke (herkomst: groepje 1) vertelt enthousiast dat ze samen met Koen een nieuwe commissie heeft opgericht: de Trucjescommissie. Om te illustreren wat dat ongeveer inhoudt, demonstreren ze samen meteen een acrobatische truc.

Omdat toeval niet bestaat, worden tijdens het interview de prijzen (piepkleine bekertjes) uitgereikt voor de BMT-groepjes die de afgelopen dagen de meeste punten hebben verzameld met de spelletjes - zoals buikschuiven en de traditionele kledinglijn - van studievereniging Protagoras. En dan blijkt groepje ‘124’ te hebben gewonnen! De suggestie dat dit misschien komt doordat de punten van beide groepjes bij elkaar zijn opgeteld, wordt door mama Marieke resoluut van de hand gewezen. “Ze zullen wel het gemiddelde hebben genomen.”

Met Marieke op zijn nek is het vervolgens aan Koen om het Protagoraslied in de megafoon te blèren, bijgevallen door tientallen introkids - met een blik op de tekst in het programmaboekje. Het lied gaat over in een schimplied op de werktuigbouwers (medebewoners van Gemini). Uit piëteit met de laatstgenoemden hier weinig over de exacte inhoud van dit lied, maar het was iets met fietsenmakers…

Voor wie geen genoeg krijgt van de Intro: meer foto’s, nieuws en andere updates vind je op Cursors Facebookpagina, Twitter en Instagram.

Deel dit artikel via je socials