Australian Surf Tours surfkamp in Bendalong.

En hoe is het in Sydney?

Sydney baby! Voor het allerlaatste gedeelte van mijn master Biomedical Engineering ben ik neergestreken in Sydney, Australië. Australiërs zijn superlieve, vriendelijke en behulpzame mensen, Australië is laidback, relaxed en kent geen haast. Drie maanden heb ik hier gewerkt aan een manier om de biomechanische veranderingen in de tussenwervelschijf na een hernia-operatie te meten.

Het bijzondere aan dat onderzoek hier in Australië doen is dat ze kangoeroes als diermodel gebruiken. Niet veel mensen kunnen zeggen dat ze met kangoeroemodellen gewerkt hebben! Eind april heb ik mijn project afgerond en nu reis ik nog een maand door Australië.

Want ik ben natuurlijk niet in Sydney om alleen maar stage te lopen. Dertien weken stage in Sydney betekent ook dertien weekenden waarin je de omgeving kunt verkennen. En laat Sydney nou net een heel grote stad zijn waar je dertien weekenden iets anders kunt zien!

Zo heb je de toeristische attracties, het Opera house, de Harbour bridge en de botanische tuinen, die je echt niet mag missen als je hier bent. Sydney is gecentreerd rondom de haven en het water.

Er zijn verschillende ferries die tussen de verschillende wijken varen en er zijn enorm veel stranden. Bij mooi weer is het heerlijk toeven op een van de vele strandjes of terrasjes van Sydney, om de drukte van de stad een beetje te ontwijken. Het mooie is dat de stranden direct aan de stad grenzen, dus aan de ene kant heb je zee, terwijl als je je omdraait je weer middenin de stad staat. Er zijn allerlei kustwandelingen over strandjes en kliffen, echt de moeite waard als je de tijd hebt.

Rondom Sydney zijn verschillende national parksdie je met het openbaar vervoer kunt bereiken. Zo sta je binnen twee uurtjes middenin de natuur. Het meest bekende national park is Blue Mountains, die vernoemd zijn naar de blauwe waas die over de eucalyptusbomen lijkt te hangen.

Rondom Sydney kun je ook heel goed surfen. Met twee andere Nederlandse meisjes ben ik op surfkamp geweest in een national park, tussen de kangoeroes en de papegaaien. Ik vond het surfen echt fantastisch, en ben zeker van plan dit op te pakken tijdens mijn reis.

Tot zover een inkijkje in mijn leventje hier, tot in Nederland!

Deel dit artikel