Intro 2018 | Hebben die gadgets!

De redactie van Cursor trok vandaag over de Green Strip Market op zoek naar de leukste weggevertjes. Pennen, flesopeners, zadeldekjes, brillen en flesjes water zijn nu niet direct zaken die een onuitwisbare indruk achterlaten bij de aankomend student die iets zoekt om te doen in zijn spaarzame vrije tijd. Hieronder een overzicht van wat er dan nog enigszins bovenuit stak. Meest opmerkelijke item: een zakje lavendel van de Jongerenorganisatie Forum voor Democratie.

door
foto Han Konings

Om dan meteen even door te gaan met dat item, het zakje lavendel. Blijkbaar heeft de grote roerganger Thierry Baudet daar iets over gezegd tijdens de zomervakantie, tijdens zijn verblijf in Zuid-Frankrijk mijmerend over de bedwelmende geur die opsteeg uit de lavendelvelden. Wie zich bij de LFVD aanmeldde als lid mocht er niet alleen even aan ruiken, maar kreeg daadwerkelijk een zakje mee. Smells like roses.

De Jonge Democraten, de jongerenvereniging van D66, deelde onder meer oordopjes uit. Wellicht een speelse verwijzing naar de echte club die deel uitmaakt van de coalitie en zich soms wat doof moet houden voor kritiek uit de achterban?

De jongerenafdeling van het CDA, het CDJA, duwde Cursor iets in de hand dat in eerste instantie associaties opriep met een apparaat voor kunstmatige inseminatie en een boksbeugel, maar het bleek bellenblaas. Of die iets zegt over de bellen die de grote broer soms loslaat konden ze ons niet vertellen.

Condooms

In de categorie 'vrij veilig' valt het aanbod condooms, dat door diverse clubjes en verenigingen werd aangeboden. Het Eindhovens Studenten Corps had Christine le Duc gestrikt om er een toe te voegen aan hun goodie bag. Sense is een organisatie die voorlichting geeft over het optimaliseren van het bedrijven van de liefde, het hebben van veilige seks en als dat toch niet gelukt is, kun je je laten checken op een breed scala aan soa's. De Jonge Socialisten deelden ze uit met als motto: 'Keihard de Sociaalste'. Dat moet de roergangster van de moederpartij, Lilian Marijnissen, wel kunnen bekoren.

De meest onverwachte condoomverstekker: Tuna Ciudad de Luz, oftewel onze eigen zingende en gitaarspelende helden in zwarte capes. Blijkbaar hebben ze nog meer vaardigheden in huis buiten hun muzikale talenten. De Tunina's deelden op hun beurt waaiers uit. Voor het wegwapperen van de hitte na de daad wellicht?

Waaiers

Waaiers waren er overigens wel meer, waarbij de ronde waaier van de Wervingsdagen met afstand de meest innovatieve was. Dit exemplaar is gebaseerd op de techniek van de wegwerptent, die in enkele seconden is op te zetten. Na genoeg gewapperd te hebben, kan hij weer teruggevouwen worden tot een hanteerbaar formaat. En inderdaad: dat is net zo rottig te doen als bij die tenten waar je vaak ook nog een uur aan het klooien bent om ze weer terug in de zak te krijgen.

Tegelwijsheden

Geinig waren de 'tegeltjes' van Siriz ('De specialist bij onbedoelde zwangerschap'). De vriendelijke dame bij de stand van deze landelijke organisatie kon ons verzekeren dat dit bij studenten ook wel eens voor kwam. Die hadden dan waarschijnlijk de verenigingen met gratis condooms gemist. 

Gewoon echt praktisch

Dingen waar je echt iets aan hebt, waren die er dan niet? Natuurlijk, om te beginnen een heel handig reparatiesetje voor de fiets van Stehven, de nieuwe naam voor de organisatie Eindhoven Studentenstad volgens de standbemanning.

Of een handig lampje voor het verlichten van al die duistere plekjes die je tijdens je studententijd nog moet ontdekken. Ze waren er te kust en te keur.

En pennen waren er natuurlijk ook in overvloed, maar die van bloedbank Sanquin stak er toch echt met kop en schouders bovenuit. 

En vooruit dan, hier ook nog een kleine greep uit de zonnebrillen die binnengesleept konden worden.

Voor wie vandaag niet helemaal helder was en wellicht toch nog iets gemist heeft uit deze schatkist aan prullaria, bij het tijdelijke onderkomen van Cursor in de markthal van MetaForum (niet te missen, zoek de strandstoelen met logo!) ligt het op jullie te wachten. Dus kom langs en take your pick.

Deel dit artikel