Adje Hoorn. Foto | Bart van Overbeeke

Intro 2018 | Adje Hoorn en de biermachien

Zeven zoete zonen en een meisje als aanhang: dat is het groepje Adje Hoorn van papa Noud Jacobs en mama Nicky Roijen bij Electrical Engineering. Zij kozen ervoor het thema Viking uit te buiten en het allemaal gezellig te houden. Dus geen straf, óók niet voor Tycho, en dat bevalt goed.

Omdat zij het thema Vikingen namen, is hun gadget een helm met hoorns voor iedereen en een kleine toeter om de nek voor de kids en twee grote hoornen van echte dieren voor de papa’s. Die toeter moet je niet onderschatten. Het is eigenlijk een biermachien. “Dit ding is erg multifunctioneel. Als je het fluitje van de toeter haalt, blijft er een trechter over om bier snel naar binnen te gieten”, zegt papa Noud. Nee, daar is nog geen wedstrijd mee gehouden, maar dat vindt hij wel een goed idee.

Mooier nog vinden hij en Nicky de hoorn die om hún nek hangt. “Van stier of buffel”, dat weet Nicky niet echt, “maar hij kan 0,7 liter bier aan en dat staat gelijk aan drie pilsjes.” Ze kochten ze online voor 27 euro en zijn er zeer content mee. Na de Intro zal de drinkhoorn aan de muur van hun kamer komen, tenzij hij nodig is voor een avond in Walhalla, de bar van studievereniging Thor.

Reserve-helm

De kids zijn ‘ideaal’ omdat ze niet zeuren (nog niet tenminste) en overal aan meedoen. Nou is het wel zo dat niet iedereen zo zuinig is op zijn spulletjes als de ouders. Maar zelfs daar hebben Nicky en Noud rekening mee gehouden; in een locker in Flux hebben zij twee reserve-helmen.

Die zijn voor Stijn Harbers en Wouter Elenbaas. De laatste introganger bezweek gisteravond wat eerder onder de charmes van een meisje dan de eerste. Stijn: “Ze wilde liever mijn helm, en dat snap ik want die was versierd met fietslampjes uit de goodiebag van TNO. Maar ik bleef volhouden dat dat niet kon en toen ging ze naar Wouter. Die gaf meteen zijn helm weg!” “Maar ze vroeg het zo lief.”

Geen straf

En straf komt er toch niet van. “Nee, daar doen wij niet aan. Wij hebben het liever gezellig dan dat we gaan zeiken”, zegt Nicky. Hij heeft de rol van mama op zich genomen en verrek, in de tijd dat we praatten, heeft hij een hele zak stokbrood volgesmeerd met kruidenboter.

Heel ouderwets is Adje Hoorn trouwens niet; papa Noud heeft gisteren gekookt. Wraps voor de hele groep. “The best wraps ever”, zegt Stijn onder nauwelijks waarneembare druk.

Straf is er zelfs niet voor Tycho Staal. Hij was gisteren zó laat (half vijf) op zijn logeeradres bij een dispuutshuis van SSRE, dat er niemand wakker was om de deur te openen. Hij is op een bankje op het dakterras gaan liggen en werd daar vanochtend pas om kwart voor tien wakker. Niet dat hij enig besef van tijd had. Wél besef dat hij als de donder zijn mobiel moest opladen, zijn tas moest pakken en naar de uni moest racen. Ruim een uur te laat, niemand boos.

Ja, Tycho is brak, maar hij doet wel mee aan het programma, zeggen zijn ouders begripvol.

We moeten het tot slot nog even hebben over Mandy Heppe. Ze is de verkering van Noud, maar kid van een ander groepje. Omdat zij zo fijn aanhangt bij Adje Hoorn, wordt dat oogluikend toegestaan. Prima hoor.

Deel dit artikel