Intro 2018 | Bloot in de Goot

De papa’s en mama’s bij Werktuigbouwkunde die vanochtend een nat pak haalden in ‘de Goot’ bij Gemini, deden dat in stijl. Met cape om, met roze vleugeltjes op de rug of met nog minder om of aan. Het waren vooral de mannen die zich bloot gaven. Aan de introkids de eer om met hun zelfgefabriceerde kruisbogen op een schietschijf te schieten, waardoor hun ouders in het zwembad belandden.

Intro-papa Tijn van Genugten, derdejaars Werktuigbouwkunde, krijgt applaus bij het betreden van de stellage. En dat krijgt hij vooral voor zijn ‘outfit’: een mankini gemaakt van aluminiumfolie, de eendjesstropdas van zijn groepje nog om zijn nek en eendjesmuts op zijn hoofd. Relaxt doorstaat hij de waterproef. “Ik heb het vrijwillig aangetrokken hoor”, verklaart hij even later nonchalant. “Mijn kids hebben het gemaakt en je moet een gegeven paard niet in de bek kijken, hè. Ik wil ook niet te flauw doen. En ik was iets later dan de andere papa vanochtend, daarom heb ik het aangetrokken.”

En zo waren er meer durfals, die nog net niet in adamskostuum op de door Simon Stevin gemaakte stellage ging zitten. De kids mochten hun van hout en duct tape gemaakte kruisbogen gebruiken om met een elastiek en ‘pijl’ met tennisbal de schietschijf te raken. Na drie pogingen nog geen ‘succes’?  Dan belanden de papa’s en mama’s onverbiddelijk toch in het zwembad. Daar was geen ontkomen aan.

Deel dit artikel