En hoe is het in Sydney?

Hoihoi! Ik ben een Industrial Design student en heb afgelopen semester electives bij verschillende faculteiten gevolgd, aan de University of Technology Sydney (UTS). Ik ben inmiddels al bijna drie weken terug in Nederland en als mensen vragen hoe het was, weet ik niet zo goed wat ik moet antwoorden. Super moeilijk om een halfjaar in Australië eventjes te verwoorden. Een land op 17.000 kilometer afstand van Eindhoven, 185 keer zo groot als Nederland en waar super veel culturen en landschappen in één land bestaan.

Sydney is hartstikke multicultureel en dat zorgt ervoor dat je mensen van over de hele wereld leert kennen. Helaas zorgt dit er ook voor dat niemand weet aan welke kant van de stoep je nou moet lopen. Maar achja, als iemand dan tegen je aanbotst zeg je ‘no worries’ en ga je weer door. Australiërs zijn heel laid-back en dat is vaak chill , maar zorgt er ook voor dat studenten in groepsprojecten vaak weinig uitvoeren of soms niet eens naar meetings komen. Die instelling is wel iets waar je rekening mee moet houden als je in Australië komt studeren. 

Bij Sydney denken de meesten aan een eeuwige zomer, Bondi beach, rugby, haaien, surfen en gigantische spinnen. Zeker, dat klopt allemaal (ik had zelf een huntsman spider in mijn appartement, die de vriendelijke bewaker na hysterisch gegil heeft verwijderd), maar Sydney is nog zoveel meer dan dat! In Sydney vind je musea, een gigantische botanische tuin, CBD, hipsterwijkjes als Newtown, gezellige barretjes, hippe clubs, happy hours, national parks, bergen, stranden en noem maar op.   

Behulpzaam

Van rondlopen in Sydney word je vanzelf al vrolijk. Allereerst natuurlijk de bijna altijd blauwe hemel en het zonnetje in je gezicht. Ten tweede zijn het de Australiërs; die begroeten je niet alleen met een simpele hallo, maar vragen ook altijd hoe het met je gaat. Ook zijn Australiërs over het algemeen super behulpzaam. In de eerste paar weken, toen ik het treinsysteem nog niet helemaal had uitgevogeld (wat trouwens beter in elkaar zit dan die van de NS) en naar de borden stond te staren, werd er meteen van alle kanten hulp geboden.

Het slechtste in Australië is ongetwijfeld de kaas, waar ik regelmatig een traantje om heb gelaten, maar de traditionele meat pies en de TimTams zijn zeker een aanrader. Verder zijn de semesters in Australië korter (tweeënhalve maand), waardoor ik tijd had om andere delen van Australië te ontdekken. Australië is echt een super mooi land met hele diverse natuur. Helaas hangt er wel een prijskaartje aan, maar het is het zeker waard!

Cheers mates!

Deel dit artikel