door

Het leeft!

18/10/2018

Innovation Space in Matrix leeft meer en meer. En dat is toch best opmerkelijk, aangezien we al een paar weken geen voordeur hebben, en het gebouw alleen te bereiken is via een verstopte zijdeur die de beveiliging na veel morren keer op keer toch maar open doet. Een goed teken dus.

Niet in de laatste plaats komt dit doordat de Engineering Design chaos weer lekker is losgebarsten. Nadat de tweedejaars eindelijk hebben geaccepteerd dat ze met allemaal vreemde eenden in het groepje zitten en dus ook uiteindelijk uitgevogeld hebben wat die hardcore-alfa van een Technische Bedrijfskundige eigenlijk gaat bijdragen (“ga jij het verslag dan maar schrijven!”), staan alle lichten op groen om weer vol overgave aan de slag te gaan met het bouwen van een rescuerobot. Dit betekent dit jaar niet alleen maar plankjes zagen, maar knutselwerk 2.0 door zo’n twintig 3d-printers die overuren draaien.

Daarnaast levert ook onze Alfons Bruekers een aardige bijdrage aan de drukte, want naast directeur blijkt hij ook een aardige tourguide te zijn, die werkelijk uit elk hoekje van de wereld een delegatie vandaan haalt om rond te leiden door ons gloednieuwe gebouw. Het schijnt zelfs dat 'ie een scratchmap bijhoudt, Angola kan in ieder geval worden afgestreept. (Zie onderstaande foto). 

Maar zonder gekheid: erg tof om te zien dat er zoveel interesse is voor het concept Innovation Space. Dit bleek ook tijdens de open dag, waar elke rondleiding helemaal volgeboekt stond. En dat terwijl middelbare scholieren toch al niks anders doen dan multidisciplinair werken.... Iets met oude wijn in een nieuwe zak?

Verder zijn het natuurlijk de teams die Matrix van de nodige energie en jeu blijven voorzien. De bloedrode biohackers van orgi-team SensUs gaan dit jaar voor het eerst fulltime de koppen bij elkaar steken. Meer focus op ondernemerschap en hogere TRL-niveaus (TRL?). Een uitstekend plan SensUs, we kijken uit naar de 2019-editie. Daarnaast is team Ignite ook super bezig met de laatste voorbereidingen voor Glow, benieuwd wat ze aan het maken zijn? Check hier hun best-wel-geile teasers! En onder het motto: never lose the golden oldies, former-innoSpace team Labeledby is fully dressed up voor op de Dutch Design Week, op deze maar liefst acht locaties zijn hun 3D-geprinte kledingstukken te zien! Ook de eerste start-up (Saving the bees met satellieten) uit het vak 1ZM150 gaat nog steeds volle gas, blijkt uit recente berichten vanuit het hoge noorden. Keep on going guys!

En last but not least wordt er veelal in de avonduren furore gemaakt door teams die strijden om de felbegeerde prijs van de opening challenge. Elk team probeert op een zo’n inefficiënt mogelijke manier een balletje naar de constructie van het volgende team te loodsen, zodat uiteindelijk een spetterend openingsschot kan klinken! En bij dat openingsschot kan jij natuurlijk bij zijn. 15 November vanaf 17 uur in Matrix. Komt dat zien!

Deel dit artikel via je socials