door

Waar staan we nu?

25/09/2018

Het leek ons wel terecht om na een voor innoSpace nogal hectische zomer een update te geven van het reilen en zeilen in, jawel, Matrix! Het zal velen wellicht ontgaan zijn, maar innovation Space heeft zich deze zomer weten te verhuizen van Gaslab naar Matrix. Chapeau voor de snelheid waarmee Dienst Huisvesting, de architecten en de aannemers zich het zweet in de billen hebben gewerkt, letterlijk & figuurlijk.

Van de soms zichtbare lichaamssappen in verscheidene bouwvakkersdecolletés tot de zoute druppels op de overhemden van de opdrachtgevers en leidinggevenden; alles was aanwezig deze zomer gedurende de verhuizing. En het heeft geholpen: klokslag 8.30 uur op 3 september ging Matrix open. De drie werk-collegezalen stroomden vol met eerste- en tweedejaars, de workshops werden bevolkt met masterstudenten in multidisciplinaire vakken en de paddocks (jawel, een must see) zijn gevuld met studentenprojecten. Innovation Space leeft!

Met trots kan ik u melden dat de teams Spike (voormalig STORM), Taylor (een hightech chip voor maximaal rendement uit zonnepanelen), Solid (fikkie stoken met ijzer) en CASA (off-grid wonen) hun intrede hebben genomen in de paddocks. Zij gaan bewijzen dat ze niet voor niets fulltime zijn gegaan dit jaar! We kijken uit naar hun resultaten. We houden jullie op de hoogte. Voor wie zelf wil zien hoe Matrix is ingericht, je bent van harte welkom op de borrel op 4 oktober vanaf 17.30 uur.

Grote opening

Is er verder nog wat te melden? Jazeker! De voorbereidingen voor de grote opening van innoSpace in November (save the date: 15 november) zijn in volle gang. Naast een mooi programma dagen we ook iedereen op de campus uit om zijn of haar kennis in te zetten. Kent u een Rube Goldberg Machine? Deze gaan wij op monsterlijke wijze nabouwen met iedereen die wil aansluiten. Op woensdag 26 september kun je alvast wat informatie inwinnen. Kom dus naar Matrix!

Daarnaast proberen we ook actief op Ruttiaanse wijze het ondernemerschapsklimaat op onze campus te verbeteren. Dividendbelasting afschaffen heeft hier weinig zin, onze start-ups maken bedroevend weinig winst. Maar desalniettemin kan er nog een hoop gebeuren. Zo werken we actief aan een transparanter IP-beleid, een actief studentenbestuur op ondernemerschap, snelle kleine financieringen voor beginnende start-ups, betere multidisciplinaire vakken en meer samenwerking tussen alles wat met innovatie te maken heeft (innovation Lab, innovation Space, innovation Engine... ), u begrijpt het wel.

Tot de volgende keer!

Deel dit artikel via je socials