Gijs Bastiaanse.
door

UR | Stoelendans

04/07/2016

Het blijkt nu al geen gemakkelijke opgave om een plekje te bemachtigen in MetaForum. En als je dan eenmaal een stoel hebt veroverd, kun je meteen maar beter de hele dag blijven zitten, want opgestaan is plaatsje vergaan. Met de nog verwachte toename van studentenaantallen lijkt een ware stoelendans aanstaande.

Zodra de muziek is gestopt in het Eindhovense nachtleven en er de volgende ochtend weer gewerkt moet worden, vallen de studenten de nog beschikbare werkplekken aan. Als ze een plekje hebben gevonden, gaan de koptelefoons op, gaat de muziek weer aan en kan de stoelendans verder. We zijn nu op het punt gekomen dat nog slechts een aantal plaatsen beschikbaar zijn, maar ook die zullen, als we uitgaan van de huidige groeiprognoses, spoedig worden bezet.

Allemaal leuk en aardig die MetaForum-stoelendans dag in dag uit, maar hoe lossen we het probleem van de spitsuren in het MetaForum op? Gelukkig heeft de universiteit niet stil gezeten. De nog beschikbare plekken zullen gemakkelijker worden gevonden en gereserveerd met behulp van het nieuwe Book My Space-systeem. Dit platform is al een hele stap in de goede richting om het capaciteitsprobleem de kop in te drukken.

Maar wat moeten we met de nog eens 3.500 Fontys-studenten, die vanaf 2020 in het voormalige TNO-gebouw worden gehuisvest? Voor deze groep studenten is de oversteek naar het MetaForum straks snel gemaakt en ook deze nieuwkomers zullen al snel doorhebben dat ons MetaForum de place to be is. Wij maken ons zorgen om het effect dat deze instroom zal hebben op de drukte in MetaForum en gaan daarom samen met het universiteitsbestuur bekijken in hoeverre de verwachte problemen voorkomen kunnen worden.

Als Eindhovense Studentenraad zien we graag dat zoveel mogelijk studenten een plaats wordt geboden om rustig te kunnen studeren op de campus en we houden de groeiontwikkelingen daarom ook nauwlettend in de gaten. Want met z’n allen rondjes rennen om een stoel, dat wordt een dolle boel!

Deel dit artikel