En hoe is het in Trondheim, Rob Verschoor.

En hoe is het in Trondheim?

Noorwegen. Het land waar je je fiets niet op slot hoeft te zetten, waar je inkopen doet in een kjøpesenter, waar rotte vis een delicatesse is, een biertje zo’n 10 euro kost en Silje Norendal wintersport nog populairder heeft gemaakt. Maar vooral het land waar je altijd op een steenworp afstand bent van prachtige natuur.

Toen ik op zoek ging naar een bedrijfsstage in de olie-industrie kwam ik dan ook al snel hier uit. Ten eerste omdat de industrie interessante kansen biedt voor een student Mechanical Engineering en ten tweede omdat ik graag wilde ervaren hoe het is om te leven in het officieel verkozen beste-land-van-de-wereld-om-in-te-wonen.

Zodoende ben ik terecht gekomen bij Statoil, het staatsoliebedrijf van Noorwegen. Ik loop hier stage bij het research centre en werk daar op de Offshore Heavy Oil Transport Solutions afdeling. Mijn opdracht is tot dusver erg uitdagend en het biedt me een goede kans om een kijkje te nemen in de keuken van één van de meest vooraanstaande bedrijven van Noorwegen.

In mijn vrije tijd probeer ik zoveel mogelijk van de natuur te genieten. Dé manier om dat te doen hier is een cabin trip. Na enkele uren hiken door niemandsland bereik je dan (hopelijk) een hutje, waar je met een beetje geluk vervolgens het noorderlicht kan zien terwijl je bij een knisperend vuurtje van een koude øl aan het genieten bent.

De tijd vliegt helaas voorbij hier en het grote aftellen is dan ook al begonnen. Zowel van de manier waarop Noorwegen georganiseerd is als van de prachtige natuur kan ik geen genoeg krijgen, dus het zou zomaar kunnen dat ik hier in de toekomst voor een nieuwe periode neerstrijk.

Ha det bra vanuit Trondheim!

Deel dit artikel