Frans Verbruggen.

En hoe is het in Davis?

Mijn droom was om ooit af te reizen naar ‘The land of the free, and the home of the brave’. Dit jaar is die droom om naar Amerika te gaan eindelijk uitgekomen!

Het is me zelfs beter bevallen dan ik in eerste instantie gedacht had, hier in Davis in het noorden van het mooie California. Ik ben naar Davis afgereisd om te werken aan een energy management-strategie voor een hybride motorfiets voorzien van een waterstof brandstofcel. Kortom: super fancy.

Ik heb Amerikanen altijd gezien als benzineslurpende cowboys, maar dat blijkt juist het stereotype Texaan te zijn. Amerikanen, of eigenlijk ‘Californians’, zijn juist heel erg bezig met het milieu en hun eigen gezondheid. In de avonduren gaat hier iedereen massaal hardlopen. Dat heb ik zelf ook maar weer opgepakt. De mensen zijn heel vriendelijk en behulpzaam en vooral lekker relaxt, of easy going om in Amerikaanse termen te blijven.

Davis is een heerlijke plek om te verblijven en is qua ligging ook prima. Midden tussen een paar grote natuurgebieden: Yosemite, Point Reyes, Lake Tahoe en enkele andere gebieden. Dus in de weekenden ben ik voornamelijk druk met het verkennen van al het moois dat California te bieden heeft. Om het helemaal Amerikaans te maken, heb ik een Harley gehuurd en ben afgereisd naar Napa: een vallei die bekendstaat om zijn goede wijn, volgens kenners zelfs beter dan de Franse wijnen. En naast een Harley kon ik een ritje in een echte Amerikaanse Ford pickuptruck ook niet overslaan.

Maar helaas komt aan alle mooie dingen een eind, en zo ook aan ‘Frans goes America’. Gelukkig hebben we nog een tussenstop in Chicago, voordat we Amerika voorlopig even gedag zeggen.

Deel dit artikel