Nick van der Weijden bij de University of California in Berkeley.

En hoe is het in Berkeley?

Medio mei dit jaar kreeg ik de brief waarin stond dat ik toegelaten was om een semester te studeren aan een van de beste universiteiten ter wereld: The University of California in Berkeley. Nu, een half jaar later, schrijf ik dit verslag.

Berkeley is een stad in de prachtige staat Californië in de Verenigde Staten en grenst aan San Francisco. Zowel Californië als San Francisco blinken uit in diversiteit. In Californië heb ik inmiddels mooie kustplaatsen als Santa Cruz, de bergen bij Lake Tahoe, de bedrijven in Silicon Valley en een aantal ranches bezocht. Binnenkort ga ik nog de prachtige nationale parken Yosemite en Sequoia bezoeken en heb ik een kaartje voor de footballwedstrijd tussen UC Berkeley (de Golden Bears) en Stanford, de grote concurrent van Berkeley.

San Francisco zelf is een stad met enorm veel bezienswaardigheden -zoals de Golden Gate Bridge-, en met unica - zoals dat San Francisco een van de meest liberale steden in de VS is. Berkeley ligt op ongeveer een halfuurtje met de metro van San Francisco af. Centraal in Berkeley ligt de universiteit en op de hoek van de campus ligt het International House, waar ik samen met meer dan vijfhonderd andere internationale studenten verblijf.

De vakken op UC Berkeley zijn terecht uitdagend te noemen, maar dat wordt verzacht door de erg interessante en inspirerende colleges. Dit is de kracht van UC Berkeley; je leert enorm veel, maar door de goede colleges word je goed ondersteund in het leerproces. Je bent constant bezig met het leren van nieuwe dingen. Ik volg zelf met name Transportation Engineering-vakken bij de Civil Engineering-faculteit gedurende een semester van mijn master Operations Management and Logistics in Eindhoven. Het is een erg waardevolle toevoeging op mijn curriculum.

Kortom, wil je reizen én uitgedaagd worden door je studie: ga naar Berkeley! Go Bears!

Deel dit artikel