Maarten Sebregts op Main Quad bij Stanford University.

En hoe is het in Stanford?

Iets meer dan een halfjaar geleden wilde ik nog graag naar Canada voor mijn externe stage -zonder speciale reden-, maar ondertussen ben ik alweer bijna twee maanden in het zonnige Silicon Valley! Ik ben hier om voor drie maanden onderzoek te doen naar organische dunne-film transistoren, aan Stanford University.

Met vijf Nobelprijswinnaars in alleen de afgelopen drie jaren (in totaal werken er nu 21 laureaten hier) en een toelatingspercentage van slechts 5,1% schijnt Stanford op dit moment de meest begeerde universiteit van Amerika te zijn. Je zou dus verwachten dat de labs hier spic en span zijn en volstaan met de laatste hightech apparaten die altijd werken. In werkelijkheid is onderzoek doen hier niet anders dan het overal is: natuurlijk werkt meetapparatuur ook hier niet op de dag dat jíj het nodig hebt (om aan het eind van diezelfde dag weer als een zonnetje te lopen, en nog steeds weet niemand waarom).

De gebouwen en de campus zelf zijn wel een stuk indrukwekkender dan thuis in Eindhoven. Mocht je interesse hebben: Google Streetview geeft een aardige indruk. Bovendien is het weer hier een stuk aangenamer dan in Nederland: voornamelijk zon in plaats van regen en storm, zelfs eind oktober kun je hier nog prima in een T-shirt rondlopen! Als je meetresultaten tegenvallen, is dat met een blik naar de palmbomen buiten toch een stuk minder vervelend.

Als je ooit in de buurt van San Francisco komt en een halve dag over hebt: het is zeker de moeite waard om Stanford te bezoeken. Je zult niet eens opvallen tussen de busladingen toeristen die hier elke dag over de campus lopen.

Deel dit artikel