Voor het Marina Bay Sands hotel.

En hoe is het in Singapore?

“Singapore is very awesome, lah!” Singlish, de ‘taal’ in Singapore, daar moest ik wel aan wennen. De woorden can, leh en lah worden vaak gebruikt, terwijl ze geen betekenis hebben. Maar met een cursus aan het begin van het jaar konden we al snel onze koffie en thee in het Singlish bestellen, Teh Siew Dai is mijn favoriet (thee met suiker en een beetje gecondenseerde melk).

Voor mijn exchange semester van de master Operations Management and Logistics heb ik aan de National University of Singapore (NUS) gestudeerd. Een fantastische ervaring om een leven op te bouwen aan de andere kant van de wereld. Het leukste vond ik om mensen van over de hele wereld te ontmoeten. De diversiteit in Singapore, maar ook op NUS, is erg groot.

Singapore kan ik omschrijven als een land van contrasten. Delen van de stad zijn supermodern en westers, zoals Marina Sands (zie foto), maar in de wetmarkets voel je je net in het ‘echte’ Azië. Ook zijn er veel mensen heel erg fanatiek in de sportschool, maar de trap nemen, dat is toch iets te gezond, zelfs als er een rij voor de lift staat.

Dat is wel heel opvallend aan Singapore; overal zijn rijen. En mensen lijken het ook niet erg te vinden om daarin te staan. Het extreemste voorbeeld hiervan was de rij voor Art Science Museum; tijdens de vijftigste verjaardag van Singapore was de entree gratis, maar de rij wel heel erg lang...

Naast het studeren heb ik heel veel leuke trips gemaakt, zowel in Singapore als erbuiten. Ik heb echt een supertijd gehad, en zou ook iedereen willen aanraden om een exchange in het buitenland te doen. Echt een ervaring om nooit te vergeten!

Deel dit artikel