Impressie van de borreltocht in 2014.

Protagoras wil nu écht hele TU/e aan de borrel

Al veertien jaar is het een beproefd concept: de jaarlijkse borreltocht over de campus, georganiseerd door studievereniging Protagoras. De inzet: studenten laten kennismaken met TU/e’ers van andere studies en met ándere borrelruimtes dan het eigen studie-stamcafé. Het Protagoras-gehalte bleef al die jaren echter onverminderd hoog - maar daarin moet dit jaar, op 19 maart, toch echt verandering komen.

Een recordaantal van zo’n driehonderd borrelaars trok vorig jaar in groepjes over de campus - elk groepje met een stempelkaart en eigen route, die langs vijf studieverenigingskroegen voerde. Zeker tachtig procent van de deelnemers was lid van Protagoras, weet Tim van der Hek, voorzitter van activiteitencommissie ProZAc. Op zich gezellig, maar dit jaar hoopt de commissie - nadrukkelijker dan ooit - ook meer studenten van búiten de faculteit Biomedische Technologie te trekken.

Awareness, daar staat of valt het volgens Van der Hek mee. “Van mensen van andere studies die ik zelf ken, hoorde ik dat ze gewoon niet wisten dat de borreltocht bestond.” Protagoras deelde volgens hem voorafgaand aan eerdere edities trouw posters uit aan besturen van andere verenigingen, maar de meeste posters werden hooguit stilzwijgend opgehangen; echt actieve reclame werd er binnen andere verenigingen niet gemaakt.

ProZAc is dit jaar daarom extra vroeg gestart met haar promotiecampagne, in de hoop dat meer studenten op tijd op de hoogte zijn van het evenement op 19 maart. Een strikte deelnemerslimiet is er volgens Van der Hek niet, al wordt wel nauwgezet gekeken naar de maximale bezoekersaantallen per kroeg. “Maar ik verwacht ook niet dat er opeens duizend deelnemers zullen zijn; ik denk dat de groep goed te verdelen is.”

Volgens de commissievoorzitter is het voor het eerst dat alle tien de studieverenigingen meedoen aan de borreltocht, met negen kroegen. De borrelruimte van Van der Waals -gespecialiseerd in speciaalbieren- in Flux heeft namelijk geen tap en neemt daarom geen deel aan de activiteit.

Deelnemers gaan op pad in groepjes van vier tot acht mensen. Welke vijf kroegen elk groepje mag bezoeken, wordt random bepaald door een computerprogramma. Het opgeven van voorkeuren kan dus niet; Van Hek verwacht dat bijvoorbeeld de nieuwe borrelruimte van Thor in Flux dan wel eens nadrukkelijk in trek zou kunnen zijn.

De borreltocht is op donderdag 19 maart van 16.00 tot 19.00 uur. Kijk voor meer informatie op Facebook; inschrijven kan via Protagoras of je eigen studievereniging.
Onder de drie teams met de leukste, origineelste namen wordt één meter bier verloot.

Deel dit artikel