Foto | Bart van Overbeeke

Binnenkijken bij Huize Hector Hoezee

Mogen we even rondneuzen in jullie huis? Wie wonen er, wat betalen jullie aan huur? Waar schamen jullie je voor en waar zijn jullie trots op? Cursor kijkt elke twee weken binnen bij een studentenhuis. Deze keer: Huize Hector Hoezee aan de Hectorlaan 6.

Hoeveel personen: zes.
Meest trots op: discolicht in de keuken.
Schamen zich voor: het afgesloten deel van de schuur.
Studentenhuis sinds: jaar of vijftien (gokt Gaby).
Huurprijs: van 230 euro voor 9 vierkante meter tot 385 euro voor 21 vierkante meter.
Bijzonderste bewoner: Paul Andrei, een B-boy die zich heeft gespecialiseerd in handbalance. Deze masterstudent BMT heeft een internationale tv-carrière. Wij zagen zijn balanceerskills al bij ‘Holland’s got talent’, de Duitsers krijgen ze binnenkort te zien bij ‘Das Supertalent’.

 

Foto's | Bart van Overbeeke

De Hectorlaan, op vijf minuten fietsafstand ten noorden van de uni, ligt niet echt in een studentenwijk. In de straat wordt nog één ander rijtjeshuis bewoond door studenten. Achter deze deur leven zes TU/e’ers samen. De buren zijn niet vervelend, maar behulpzaam.

Kim Blezer (derdejaars Medische Wetenschappen en Technologie) telt het aantal flesjes speciaalbier die uit de tijd stammen dat dat nog heel speciaal was. “Tachtig stuks.”

De drie EE’ers van het huis (Tim Slangen, Jules Verhaeren, Meerten Versluis, allen derdejaars) hebben voor twaalf euro led-lampjes aangebracht boven de keukenkastjes die voor sommigen alleen te gebruiken zijn vanaf een stoel.

Heel graag kijken ze op de kamer van Jules (links op de bank) met zijn beamer naar series als Under the Dome. Naast hem (vlnr): Meerten, Kim, Tim en Gaby Kleijn (master Sustainable Energy Technology). Voor hem: Paul.

Kim durft hier wel soms een fietspomp uit te pakken (die staat op tien centimeter van de ingang), maar verder gaat ze niet. Zodra de deur opengaat, komt de muffe geur je tegemoet. We begrijpen je, Kim!

Het enige dat ex-bewoner Sander Walstock op Facebook zette, was een foto van deze bonsai, zó trots was hij er op. Maar dat was toen de ‘boom in pot’ nog blad had. Tim moest op zijn kijkavond een reddingsplan voor de plant opstellen. Dat kon hij niet (maar hij kreeg toch de kamer).

Deel dit artikel