Foto | Bart van Overbeeke

Intro '17 | Amfibiervoertuigen via rails over de woeste zee

De watervliegtuigjes die de introkids van Werktuigbouwkunde gisteren tijdens de business case in elkaar knutselden, zijn vanochtend getest. Bierkratjes, verstopt onder grijze vleugels, vlogen over een waterbak in de goot bij Gemini. Of niet. De amfibiervoertuigen van de 35 groepen moesten zowel op land, lucht als water vooruitkomen.

De smurf, zoals groepje Werktuigbouwkunde 18 haar amfibiervoertuig noemt, is niet ver gekomen. Maar het vloog recht van de rails bij Gemini, ging een stukje door de lucht en kwam met de goede kant boven op het water terecht. Dat leverde een acht op.

Juryleden Jordy Keldermans en Fercan Molenaar zijn er heel duidelijk in. “We geven een zeven als het ding op de kop in het water komt, een acht als dat ‘landen’ goed gebeurt. Een negen voor de voertuigen die bijna het einde van de waterbak halen en een tien voor die dat met volle overtuiging doen. Vijven worden ook uitgedeeld, aan groepjes die de bierkrat niet eens in de waterbak krijgen.”

Twee groepjes halen tien punten en krijgen een toepasselijke prijs: een lesje waterskiën. Proficiat groepje 30 en groepje 35!

Om mee te dingen naar de originaliteitsprijs, te weten een paar sokken met logo van de sponsor (en wie wil die nou niet?), heeft groepje 18 een papieren baard op de voorkant en een kruiswoordpuzzel op de zijkant van hun voertuig geplakt. Of is dat, zoals groepslid Ate Hempenius zegt, om de juryleden iets te doen te geven? Ate is blauw geschminkt vandaag omdat hij zijn smurfenmuts vergeten is, maar dit terzijde.

De deltavlieger van groepje 29 wint die originaliteitsprijs niet. De simpele uitvoering van een driehoekig zeil bovenop de ingepakte bierkrat is niet goed genoeg. Wel goed genoeg is Papebo. Dat is de haai van groepje 3. Volgens de jury lijkt die het meest op een watervliegtuigje en zien de papieren haaientanden er goed uit.

Voor wie geen genoeg krijgt van de Intro: meer foto’s, nieuws en andere updates vind je op Cursors Facebookpagina, Twitter en Instagram.

Deel dit artikel