Bekijk de stads eens met een andere bril. Foto | Bart van Overbeeke

Intro '17 | De stad in...

Vandaag was het kennismakingsprogramma verdeeld over de campus, De Bunker, de Eindhovense binnenstad en het royale botenhuis van Thêta aan het kanaal. Waar het Stadshuisplein voorgaande jaren nog een bruisende hotspot van activiteit was, stuitte de razende reporter van Cursor ditmaal vooral op lege pleinen. Maar wie goed zocht vond toch wel vertier, blijkt uit onze fotocollage.

Kijkend naar het overzicht van de plekken waar in de binnenstad van alles te doen zou zijn, was ondergetekende toch wat verbaasd om vooral lege pleinen aan te treffen. Aan het 18 Septemberplein, het Lichtplein achter de Witte Dame en het Catherinaplein leek de Intro deze dag volledig voorbij te gaan. Sporadisch schuifelden er enkele groepjes overheen, maar standjes van verenigingen of andersoortig spektakel ontbrak op deze plekken. Blijkbaar bevonden zich op deze plaatsen medewerkers van de plaatselijke VVV om wat over de stad te vertellen, maar heel duidelijk zichtbaar waren die niet.

Bij de gezelligheidsverenigingen in de binnenstad, het Eindhovens Studenten Corps en Demos, was wel veel activiteit te bespeuren, maar dat speelde zich vooral af in de achtertuinen. SSRE, de derde gezelligheidsvereniging, wacht nog steeds om te kunnen beginnen met het inrichten van hun sociëteit aan de Vestdijk en was daarom ditmaal nog aangewezen op hun oude stekkie in De Bunker. Niet erg hoor, vertelden enkele leden, onderuitgezakt in het zonnetje op een bank. "We zijn hier niemand tot last, zonder die andere twee clubs is het lekker rustig, het is dicht bij de universiteit en onlangs hebben we zelfs nog airco geïnstalleerd. Het wordt hier alleen maar beter!" Of de nuldejaars kijkend naar de vervuilde gevel en de verloederde parkeerplaats er ook zo over denken, wordt niet direct duidelijk.

Bij The Hub, de verzamelplaats voor expats aan de Vestdijk, kan een evenwichtsoefening worden uitgevoerd, en bij het Student Hotel bij het station krijgen de introgangers een filmpje te zien en worden ze uitgedaagd zo lang mogelijk te gaan hangen aan een klepel.

Dan maar de fiets op voor een verkoelend tochtje langs het Eindhovensch Kanaal richting het botenhuis van Thêta. Daar volop zomerse activiteit op en aan het water. Wie vandaag de zwemkleding thuis had laten liggen, zal gebaald hebben, want een duik in het verfrissende water was meer dan welkom. Voor Daan Dekker, eerstejaars bij Electrical Engineering, pakte dat wat vervelend uit. Daan die normaliter lenzen draagt, was vergeten dat hij deze middag nog zijn bril op had. Vol goede moed dook hij het kanaal in, en verloor daarbij prompt zijn bril. Na enkele pogingen te hebben gewaagd om die in het modderige water weer terug te vinden, gaf hij er uiteindelijk de brui aan. Dan maar wat minder helder door de resterende dagen...

Voor wie geen genoeg krijgt van de Intro: meer foto’s, nieuws en andere updates vind je op Cursors Facebookpagina, Twitter en Instagram.

Deel dit artikel