Foto | Bart van Overbeeke

Intro '17 | Muzikale mash-up XXL op openingsfeest

The Boy Next Door, HOTTUB HEROES en Het Hitjes Kanon bliezen maandagavond het denkbeeldige dak eraf tijdens het openingsfeest van de Intro. Het evenement op het Flux-veld trok - naar schatting van de TU/e-brandweer - zo'n vierduizend bezoekers.

Herkenbaar wellicht: van die feestjes in huiselijke kring, bijna ten einde, waarop een handvol opgewekte overblijvers in ongeduldig tempo door de Spotify- of iTunes-afspeellijsten flitst. Oh ja, díe, en ook nog even díe. En deze, niet te vergeten. Genieten.

In een vergelijkbaar aangenaam tempo werden maandagavond op het Flux-veld hits van toen en nu erdoorheen gejast. Een vleugje eighties, een gezonde dot nineties, een portie zero's tussendoor.

Vooral HOTTUB HEROES reeg de meest uiteenlopende klassiekers, soms voorzien van een eigen sausje, zonder blikken of blozen aan elkaar: van Rage Against The Machine tot Salt 'n Pepa, van Starship tot de Beastie Boys, van Michael Jackson tot Macklemore. DJ TBND (The Boy Next Door) had even daarvoor al schaamteloos Céline Dions mierzoete 'My heart will go on', uit volle borst meegezongen door het publiek op het veld, laten overlopen in Jebroer's 'Kind van de Duivel'. 

De toeschouwers slikten de voorgeschotelde mega-mash-up maar wat graag en dansten, na een veelal informatieve en inhoudelijke eerste introdag, onbekommerd de avond weg - het zoveelste biertje van de avond in de hand, de arm om de schouders van de buurman of buurvrouw. Van wat de daaropvolgende nácht hen bracht, was Cursor geen getuige meer.

Openingsfeest gemist of nog even nagenieten? Een paar video's van het feest vind je hier. 

Voor wie geen genoeg krijgt van de Intro: meer foto’s, nieuws en andere updates vind je op Cursors Facebookpagina, Twitter en Instagram.  

Deel dit artikel