In het Porsche Museum in Stuttgart (Zuffenhausen).

En hoe is het in Weissach?

Servus! Voor mijn studie Automotive Technology doe ik mijn stage nu bij Porsche in Weissach. Dit ontwikkelingscentrum ligt in de heuvels op een halfuur rijden vanaf Stuttgart. Omdat mijn interesse vooral in de automotive hoek ligt, is dit een uitstekende mogelijkheid mensen te leren kennen en een inzicht te krijgen binnen de branche.

Overdag kun je mij vinden op de afdeling ‘Entwicklung Gesamtfahrzeug Energiemanagement’, die bij de eerste bocht van het circuit te vinden is. (Aanrader om eens op te zoeken in Google Maps!) Zeker toen ik net begon, betrapte ik mezelf erop dat ik meer uit het raam aan het kijken was als normaal. Je ziet vele prototypes voorbij rijden die een paar maanden later uitgebreid in de media worden uitgemeten. Ook als stagiair krijg je genoeg mogelijkheden om in gave auto’s (mee) te mogen rijden. Zo heb ik in een 911 een slipcursus mogen doen, en verschillende rondjes over het circuit mee mogen rijden met enorm gave auto’s. Waaronder een 911 Turbo S!

De mensen zijn enorm vriendelijk, alhoewel ik kan aanbevelen Duits te kennen of te leren alvorens hier naartoe te gaan. De humor van de Duitsers is, tegen alle vooroordelen in, compatibel met die van een (nep-) Brabander. Verder word je zeker goed verzorgd hier, voor een paar euro heb je een typische Duitse maaltijd op je bord liggen in de kantine: een enorme schnitzel met friet. Dat is wel even wennen als je voorheen altijd boterhammetjes hebt gegeten in de middagpauze…

Het is ook duidelijk dat mensen hier van auto’s houden. Om over bier nog maar te zwijgen… Verder zijn de musea van Porsche en Daimler aanraders om te bezoeken. Al met al zou ik studenten die een stage hier overwegen van harte willen aanbevelen!

Deel dit artikel