En hoe is het in Brisbane?

Aan het eind van mijn bachelor Technische Wiskunde had ik al besloten dat ik tijdens mijn master naar het buitenland wilde gaan. Na een aantal goede gesprekken bleek dat mijn begeleider contacten had met de University of Queensland in Brisbane, Australië voor een afstudeerproject. Een Engelstalig land dat ver weg lag was mijn voornaamste eis, dus het balletje ging rollen. Nu, een jaar later, ben ik hier in een prachtig land met een Westerse, maar toch geheel nieuwe cultuur en heb ik een geweldige tijd.

door
archieffoto Femke van der Schoot

Er zijn natuurlijk meerdere onderdelen van zo’n grote reis. Het begint met je project, daar gaat bij mij verreweg de meeste tijd in zitten, en gelukkig bevalt het onderwerp me prima. Vier maanden lang heb ik mijn eigen bureau waar ik vijf dagen per week aan werk. Ik kan ook niet anders zeggen dan dat ik me geen betere begeleiders had kunnen voorstellen. Ze denken altijd met me mee en zijn heel flexibel. Ook de andere mensen om me heen zijn heel behulpzaam en geïnteresseerd, iedereen in Australië eigenlijk wel.

Een tweede belangrijk punt is vrienden maken, mensen ontmoeten, leuke dingen doen. Dat heb je nodig, want in het begin was ik me in de avonden aardig aan het vervelen. Het is niet makkelijk om zelf op mensen af te stappen en het kost even tijd om wat verenigingen te zoeken en contacten op te bouwen. Inmiddels ben ik bij twee verenigingen actief en begin ik steeds meer vrienden te maken met wie ik leuke dingen kan ondernemen.

Dat brengt me ook meteen bij het laatste en wat mij betreft het beste deel van deze trip: het land bekijken! Alles om je heen is nieuw en ik verspil geen enkel weekend thuis. Altijd ga ik op pad om nieuwe dingen te ontdekken, van de stad in tot wandelen in de natuur en van wildlife parken bezoeken tot weekendjes weg. Dit vind ik persoonlijk het beste aan Brisbane, of beter gezegd aan heel Australië. Ik hou van de natuur en hier kom je overal wilde dieren tegen, zoals possums, vleermuizen, walvissen, dolfijnen en kangoeroes. Ik heb zelfs al een wilde koala gespot! Gelukkig hebben de slangen en spinnen zich nog niet laten zien. Intussen ben ik ook naar de Gold Coast geweest en afgelopen weekend heb ik met een exchange studentenvereniging doorgebracht op het grootste zandeiland van Australië.

Ik ben hier nu ruim anderhalve maand en heb nog tweeënhalve maand aan studie te gaan. Daarna ga ik nog een rondreis maken van vier weken, die onder andere zal bestaan uit een oostkust-trip van Brisbane naar Sydney, een rondreis door Tasmanië en een tour over de Great Ocean Road bij Melbourne. In totaal ben ik dus vijf maanden van huis en ik zal niet ontkennen dat ik af en toe al uitkijk naar het moment dat ik mijn familie en vrienden weer kan zien.

Desondanks ben ik volop aan het genieten van deze unieke ervaring en ik raad ook zeker iedereen aan om een buitenlandtrip te maken tijdens de studie. Hoe duur het ook mag zijn, hoezeer je ook in het diepe wordt gegooid en hoe erg je Nederland ook mist: het is het dubbel en dwars waard!

Deel dit artikel