En hoe is het in Wellington?

Nieuw-Zeeland: het land met de schitterende natuur, de vriendelijke bevolking (Kiwi’s genaamd) en de geweldige outdoor-activiteiten. Een uitermate geschikt stage- en vakantieland en zeker een aanrader voor studenten.

Sinds medio februari loop ik stage aan de Victoria University of Wellington bij een onderzoeksgroep die gespecialiseerd is in Nuclear Magnetic Resonance (NMR). Ik houd me bezig met een typisch Nieuw-Zeelands exportproduct, namelijk leer. Vanwege het feit dat Nieuw-Zeeland een eiland is met weinig tot geen plagen en parasieten, is het leer van hoge kwaliteit en daardoor sterk aanwezig op de wereldmarkt. Echter: zeven procent van de leerproductie vertoont toch een slechtere kwaliteit waardoor het interessant is om de kwaliteit van leer te identificeren in een zo vroeg mogelijk stadium.

Mijn project, vooral gericht op het voortijdig identificeren van deze kwaliteit met behulp van NMR, is opgezet samen met de Leather & Shoe Research Association of New Zealand (LASRA). Na een verdieping in de leerproductie en het bezoeken van een echte leerlooierij, ga je inzien dat er veel bij komt kijken om van een dierenhuid een perfect stukje leer te maken, voor bijvoorbeeld de peperdure Louis Vuitton-tasjes of de stoelen van Boeing-vliegtuigen.

Tijdens en na mijn stage probeer ik te genieten van het adembenemend mooie landschap. Na het zien van de ‘The Lord of the Rings’ ga je natuurlijk al dromen over de bergen en het landschap. Eenmaal in het echt worden deze dromen ook werkelijkheid. Zo heb ik laatst met Pasen -samen met Peter de Vrieze, ook TU/e-student- een gedeelte van het noordereiland verkend. Na verschillende hikes in de bergen te hebben gedaan, weet je waarom je voor Nieuw-Zeeland hebt gekozen. Adembenemend mooi en samen met het interessante stageproject is dit een geweldige leerzame ervaring met een groot ‘wow’-effect!

Deel dit artikel