Tom Bruls bij Audi Ingolstadt.

En hoe is het in Ingolstadt?

Hallo vanuit Ingolstadt! Ingolstadt is een middelgrote stad in het zuiden van Duitsland. Waarschijnlijk denk je nu: “Dat klinkt niet zo spannend als de andere (mogelijke vakantie-)bestemmingen die ik in deze rubriek voorbij zag komen”. Maar oordeel niet te snel, Ingolstadt is de thuisbasis van de bekende Duitse automobielfabrikant Audi en huisvest de op twee na grootste automobielfabriek van Europa, waar elke dag meer dan 40.000 mensen aan het werk zijn.

Elk nieuw model van Audi wordt hier ontworpen en getest, niet alleen straatauto’s maar ook de bekende Le Mans-winnende racewagens. Ik werk in de voorontwikkeling van zelfrijdende auto’s (naar mijn mening het interessantste onderwerp in automotive op dit moment). Mijn afdeling heeft afgelopen oktober een auto zelfstandig over de Hockenheimring laten rijden met racesnelheid!

Op dit moment denk je waarschijnlijk: “Top, dat klinkt als een leuke werkomgeving als je van automotive houdt, maar hoe zit het met je vrije tijd? Ik ga niet alleen naar het buitenland om te werken…”. Je hoeft niet bang te zijn, Ingolstadt is niet ver van München in de regio Bayern, en daar is een hoop te doen. Natuurlijk ben ik naar het Münchner Oktoberfest‘ geweest, met als grootste attractie bier, bier en nog meer bier. Daarnaast heb ik Arjen Robben zien spelen in een wedstrijd van FC Bayern München! En ik heb het kerstfeest gevierd als nooit tevoren op de kerstmarkten, de kerstviering in mijn afdeling en met de Feuerzangenbowle (een warme typisch Duitse drank die gedronken wordt terwijl ze een gelijknamige komische film uit 1944 kijken).

Omdat Bayern tegen de Oostenrijkse grens ligt (en daarmee tegen de Alpen), kun je ook makkelijk een weekend op wintersport gaan, wat ik dus ook heb gedaan samen met mijn collega’s. Maar ik kwam er snel achter dat de après-ski een manier van skiën is die mij béter ligt.

Ik denk dat je ondertussen wel ervan overtuigd moet zijn dat Ingolstadt inderdaad even spannend kan zijn als een bestemming aan de andere kant van de wereld!

Deel dit artikel