Iris Stassen op Palm Boulevard.

En hoe is het in Taipei?

Taipei is een stad met ruim 2,5 miljoen mensen, maar toch voelt dat niet zo. Ja, er zijn altijd overal wel wat mensen en de metro is zeker druk tijdens de spits. Maar iedereen wacht netjes in de rij en is beleefd. Echte chaos kom je hier zelden tegen.

Verder wordt er hier weinig of zelden thuis gekookt dus dat betekent dat je altijd buiten de deur eet. Gelukkig is de stad daar volledig op ingericht. Zo is er bijna elke honderd meter wel een 7-Eleven of Family Mart (soms wel drie in een straal van honderd meter), zijn er verschillende nightmarkets en nog zo’n honderdduizend restaurantjes of eetkraampjes. Het netjes in de rij staan komt ook hier weer terug. Inmiddels heb ik geleerd dat als er een rij staat, dit betekent dat het eten goed is, dus sluit ik braaf aan.

Het leven op de campus is anders dan in Eindhoven. Het eerste dat opvalt, is dat de campus hier ruimer en groener is. De naam ‘Palm Boulevard’ als hoofdstraat op de campus zegt genoeg denk ik. In het weekend verandert de campus in een soort park waar allerlei dagjesmensen op af komen om wat te wandelen en (veel!) foto’s te maken. Zelfs het maken van trouwfoto’s op de campus is helemaal niet vreemd. Iets anders dat opvalt is het aantal slapende studenten in bibliotheken en collegezalen. Waar de exchanges even koffie gaan halen, doen de lokale studenten een dutje.

Als je aan de stad wilt ontsnappen, hoef je in Taipei niet ver te reizen. Binnen een uur sta je middenin de natuur en kun je lekker ontspannen in een hotspring of actief gaan hiken. Altijd wel wat te doen dus!

Deel dit artikel