En hoe is het in Edinburgh?

Voor mijn buitenlandse semester verblijf ik in Schotland, het land van kastelen, whisky, de highlands, schapen, ruige landschappen en ongerepte natuur. Om precies te zijn verblijf ik in Edinburgh, de hoofdstad van Schotland: een prachtige oude historische stad en de geboorteplek van Harry Potter. Ik studeer daar aan Napier University.

Op de introductiedag van Napier University werden overdag tijdens het social event direct de Haggis, Schotse lekkernijen en natuurlijk de whisky erbij gehaald om alle internationale studenten meteen goed te laten kennismaken met Schotland.

Napier University bestaat uit drie campussen die allen buiten het stadscentrum liggen. Het middelpunt van de stad is Edinburgh Castle, bovenop een vulkanische rots. Deze is overal vanuit de stad te zien en er worden dan ook vaak aan de hand van het kasteel routebeschrijvingen gegeven. Hier aan de voet van deze vulkanische rots woonden vroeger de eerste oer-Schotten en het kasteel is door de eeuwen heen veroverd en heroverd. Nu is Edinburgh Castle via The Royal Mile, de toeristische hoofdstraat, verbonden met het Schotse parlementsgebouw.

Naast het kasteel is er genoeg te zien en te bekijken in Edinburgh, waaronder de Harry Potter-tours. Edinburgh wordt gezien als de geboorteplaats van Harry Potter omdat J.K. Rowling hier haar beroemde boeken heeft geschreven en inspiratie voor verschillende karakters en Hogwarts heeft gehaald uit de stad; tijdens de tour wordt onder andere ‘het graf van Voldemort’ bezocht. En natuurlijk kan er ook een kopje koffie gedronken worden in The Elephant House, waar ze er erg trots op zijn dat J.K. Rowling haar boeken daar heeft geschreven.

Om eten en drinken hoef je je hier geen zorgen te maken, in Edinburgh bevinden zich welgeteld 732 pubs. Genoeg keuze als je ergens een biertje wilt gaan drinken of lekker eten in de pub.

Slàinte mhath! (Cheers! Op je gezondheid!)

Deel dit artikel