USA Dance National Collegiate DanceSport Championship 2015.

En hoe is het in New Brunswick?

Na een reis van bijna zestien uur (deur-tot-deur) was ik er dan toch eindelijk. Het land van de vrijheid: Amerika!

Gelijk bij aankomst komt de gedachte in je op: ‘Man, wat is het hier groot zeg’. En dat heeft betrekking op alles: gebouwen, afstanden, mensen (vooral in de breedte) en natuurlijk het eten. Het is niet voor niets het land waar de term kingsize is uitgevonden.

Rutgers University, waar ik verbleef, is eigenlijk geen universiteit volgens Nederlandse standaarden - het is een stad. Met vier campussen die een gecombineerde oppervlakte van bijna elf vierkante kilometer beslaan, 10+ buslijnen die je (gratis) naar de verschillende plekken vervoeren en heel heel heel veel dingen te doen. Ze hebben letterlijk een vereniging voor alles (vaak meerdere).

Ik heb altijd al eens willen leren dansen en heb mij daarom aangesloten bij de stijldansvereniging. Voor een magere twintig dollar per semester word je volledig lid (ook bij vele andere verenigingen). Hierdoor heb ik niet alleen de mogelijkheid gekregen om iets nieuws te leren, maar ook om het land af te reizen om aan verschillende wedstrijden mee te doen.

Zo zijn we naar Columbus afgereisd voor het USA Dance National Collegiate DanceSport Championship wat ongeveer op 850 kilometer van New Brunswick ligt. Een onvergetelijke busrit van twee maal elf uur, eet- en plezieruitjes met de club, de hele dag fantastische optredens meemaken, nieuwe mensen ontmoeten die dezelfde passie delen en natuurlijk goud winnen! Ja, ons team won voor het tweede jaar op rij goud in de teamcompetitie op nationaal niveau.

Hiernaast heb ik de mogelijkheid gehad om in New York aan een wedstrijd mee te doen. Dit was bij Columbia University en gaf me de mogelijkheid om ook die universiteit te bezoeken.

Kortom, een fantastisch land met onbegrensde mogelijkheden. Dus mijn advies is: ga en live the American dream!

Deel dit artikel