Abel Tasman National Park. Links Bernice d’Anjou, rechts Ariane d’Anjou.

En hoe is het in Wellington?

Ik ben afgelopen semester op uitwisseling geweest naar de andere kant van de wereld! In Wellington, Nieuw Zeeland heb ik een trimester een aantal vakken van Industrial Design en Media Design gedaan.

De studie zelf was erg leuk, maar het leven buiten de studie was natuurlijk nog veel leuker. De stad is een van de gezelligste die ik ken, vol cafeetjes en bars en kleurrijke street art in elke straat. Het meest opvallende aan Nieuw Zeeland is de natuur die je elke dag weer weet te verbazen, zo gevarieerd en machtig. Wie de Hobbit en Lord of the Rings heeft gezien, heeft al een klein voorproefje gekregen van dit unieke land. Ook de bewoners zijn uniek, met hun oprechte vriendelijkheid en gastvrijheid. Iedereen staat open voor een praatje en mensen die ik ontmoette tijdens het reizen hebben me heel gastvrij ontvangen en allerlei mooie plekken laten zien. Het was een geweldige ervaring en ik raad het iedereen aan!

Do’s - maak vrienden onder de Nieuw-Zeelandse studenten. Het is uiteindelijk heel leuk om dingen te doen met de lokale studenten en niet alleen de andere internationale exchange studenten te kennen. Dan leer je allemaal nieuwe plekjes in de stad en het land kennen en dan ontdek je pas echt het Nieuw-Zeelandse doen en laten.

Don’t - Nooit meteen terug naar huis gaan als het semester is afgelopen. Natuurlijk kun je altijd tripjes in het semester zelf maken, maar een langere reis om het land echt te ontdekken is echt een must.

Mijn advies: ga op exchange! Hoeft niet helemaal naar Nieuw-Zeeland, dat kan ook dichterbij hier in Europa, maar stap uit je comfort zone. Je krijgt zoveel nieuwe levenservaringen en ontmoet zoveel bijzondere mensen, dat maakt het tot een onvergetelijke tijd.

Deel dit artikel