Roadtrip naar Massachusetts.

En hoe is het in Boston?

Of, volgens de Bostonians: “How’s Bahstin?”. De stad waar twintig centimeter sneeuw dusting is, je lobstah eet en koffie bij Dunkies haalt. De stad van de Sox en de Pats, waar je de woorden New York beter niet hardop kunt zeggen en de T neemt van Southie naar North End. Maar vooral de stad die voor zes maanden mijn thuis is tijdens mijn stage in het Brigham and Women’s Hospital.

Boston zelf is eigenlijk maar klein en meestal bedoelt men ook de vele steden eromheen, die overigens naadloos in elkaar overlopen. Zo woon ik in Cambridge, waar ook Harvard en MIT te vinden zijn, aan de overkant van de Charles River. Metropolitan Boston is wicked smaht met meer dan honderd universiteiten en colleges, wat het met honderdduizenden studenten een levendige plek maakt om te wonen én een paradijs voor BMT-studenten, want Boston vormt een echte hotspot op het gebied van medical research.

Tevens is het een mooie uitvalsbasis voor uitjes in de omgeving (en iets verder): Canada is goed te doen en ik raad ook zeker aan om tijdens de kerstvakantie lekker op te warmen in Mexico. Tussen al het leuke door maak ik echter ook af en toe tijd om varkensnieren te bevriezen en daarbij de temperatuur te berekenen met behulp van MRI-scans.

Met het uitblijven van een Snowpocalypse als vorig jaar pak ik voorlopig nog lekker de fiets, af en toe een leuke uitdaging. Automobilisten - Massholes - staan bekend om hun temperament. Knipperlichten zijn een teken van zwakte en afsnijden hoort bij de Boston-experience, evenals de chaos van eenrichtingswegen in rare hoeken en identieke straatnamen in compleet andere delen van de stad. Volgens oude folklore zouden vroege stadsplanners enkel gekeken hebben naar hoe de koeien liepen om het wegennetwerk uit te leggen. Ook houden de vele heuvels je conditie goed op peil, maar daar tegenover staan prachtige uitzichten op de skyline van Boston.

Momenteel geniet ik van mijn laatste maand Boston, waarna ik nog een maand door de US zal reizen om mijn avontuur gepast af te sluiten. See you soon Holland!

Deel dit artikel