Sofiya voor hoofdgebouw van Loughborough University.

En hoe is het in Loughborough?

Als een nieuwsgierige masterstudent wilde ik graag ervaren hoe het is om in het buitenland te studeren. Ik wilde in ieder geval graag naar een Engelstalig land om mijn Engels te verbeteren. Uiteindelijk werd het Engeland omdat het dichtbij huis en goedkoper is dan landen als Nieuw-Zeeland, Australië, Amerika of Canada.

Loughborough University is een van de beste universiteiten in het Verenigd Koninkrijk. Het grootste verschil met de TU/e is dat het contact met de docenten veel persoonlijker is. Er is veel interactie tijdens colleges en docenten kennen studenten bij hun voornaam. Ook willen (bijna) alle docenten informeel worden aangesproken.

In het begin was ik een beetje onzeker over mijn Engels en over hoe anderen, vooral Engelse studenten, op mij zouden reageren. Gelukkig zijn Engelsen erg vriendelijk en sociaal. Loughborough University is erg internationaal, dus ik denk dat ze wel gewend zijn aan buitenlanders.

Loughborough is een klein, mooi stadje. Maar liefst een derde van de bevolking is student. Er is altijd wat te doen in de buurt. De studentenunie organiseert veel feestjes en andere bijeenkomsten waar je gemakkelijk in contact kunt komen met andere studenten. De universiteit is erg op sport gericht. Hierdoor is er voor ieder wat wils en op alle niveaus. Sportverenigingen zijn heel toegankelijk en actief.

Loughborough University werkt met het semesterssysteem. Hierdoor heb je maar twee keer per jaar tentamens. Aan de ene kant fijn en minder stressvol, maar aan de andere kant moet je dan veel meer informatie verwerken. Helaas mag ik maar een semester hier blijven. In februari kom ik weer terug.

Ik ben heel blij met mijn keuze, de ervaring die ik hier heb opgedaan zou ik voor geen goud hebben willen missen.

Ik zie jullie volgende maand weer in Nederland.

Deel dit artikel